Jégbe fagyott hattyút mentettek ki a Tisza-tóból

Megosztás

Csodás megmenekülés és szívmelengető esemény szemtanúja volt a Gyereatiszatora.blog.hu egyik olvasója a Tisza-tó festői partján, Abádszalók és Kisköre között. Néhány lelkes helyi lakos különleges mentőakciót hajtott végre a tavon, miután arra járó kirándulók jégbe fagyott hattyút vettek észre.

A hideg napok alatt a Tisza-tó lehűlt, jegesedni kezdett. Így a madarak, köztük a hattyúk is, akik egyébként ehhez nincsenek hozzászokva, nehezen találhatnak megfelelő helyet a táplálkozáshoz. A mostani, napokon át tartó fagyos időjárás különösen veszélyessé tette a tavat számukra, és sajnos akadt, amelyik a jég fogságába került. Erről olvasók adtak hírt egy közösségi oldalon.

A hattyúmentés körülbelül fél óráig tartott, amely során a helyiek óvatosan megközelítették a bajba jutott madarat, s kitartóan együtt dolgozva kiszabadították a hattyút a vastag jégréteg alól. Csónakokat használtak, hogy a jégen eljussanak a hattyúhoz, és körültekintően munkálkodtak, hogy ne okozzanak további sérüléseket a madárnak.

Miután sikerült kiszabadítani a hattyút a jég rabságából, és kijutott a szárazföldre, lassan elkezdte tollait rendezgetni, mintha a segítséget köszönné meg.

Ez az esemény ismét rámutat arra, hogy az emberek összefogásával és gondoskodásával csodálatos dolgokat lehet elérni, még a természeti kihívásokkal teli időkben is. A Tisza-tó büszke a közösségére, amely együttműködve egy madár életét mentette meg a Tisza-tó jégbe fagyott vizén.

Forrás: gyereatiszatora.blog.hu

Fotók a mentésről: Makai Mihály

Kapcsolódó cikkek