Debrecenben egyedülálló parkolástechnikai rendszert építenek egy új mélygarázsban

Megosztás

Debrecenben négyszintes, 207 férőhelyes mélygarázs épült. A létesítmény szerkezetkész, a szakemberek ezekben a hetekben telepítik a parkolási rendszert. A cél az, hogy korszerű és ügyfélbarát módon tudjanak parkolni az autósok a belváros legújabb parkolóházában.

A Sas utcai mélygarázs épülete már szerkezetkész és a felszíni tereprendezés is megtörtént, a parkolóházban gőzerővel dolgoznak a szakemberek. A négyszintes, 207 férőhelyes létesítményben most építik ki a parkolástechnikai és informatikai rendszert.

A hálózat kialakításához több mint négyezer méter kábelt húznak ki. Telepítik és folyamatosan tesztelik az elektromos töltőállomásokat is. Első körben 10 ilyen egység lesz, ahol egyszerre 20 járművet lehet tölteni.

  • Ahhoz, hogy ebben a garázsban Debrecenben elsőként a legmodernebb SimplePay rendszerrel lehessen fizetni valamennyi szinten – ez a parkolási rendszerre és a töltőkre is igaz –, egy teljes informatikai hálózatot, teljes WiFi-lefedettséget kell biztosítanunk

– mondta Nyikos István, a DV Parking Kft. ügyvezetője.

A cél az, hogy kényelmes és ügyfélbarát rendszert alakítsanak ki. A hagyományos parkolóautomaták mellett egy gyors és korszerű rendszert is bevezetnek, a városban először itt.

  • Amikor az ügyfél megérkezik a mélygarázsba, a leendő bejárati egységnél a jegykiadó gomb segítségével tud hozni egy parkolójegyet. Ezen a parkolójegyen mindenféle parkolási információ szerepel, és ami nagyon fontos, lesz rajta egy QR-kód, amit majd a parkolás végén le tud olvasni – mutatott rá Sárkány Zsolt parkolásüzemeltetési műszerész.

A parkolástechnikai és a informatikai rendszer kiépítése csaknem 100 millió forintba kerül. Ennek része a térfigyelőkamera-rendszer telepítése is. A hálózat fejlesztésével várhatóan január második felére készülnek el.

Parkolóház építése helyett Szolnokon közlekedésfejlesztési kérdőívet tett közzé a városháza, amelyben a parkolási helyzetről is megkérdezik a lakosság véleményét.

Forrás: Dehir.hu

Kapcsolódó cikkek