Cseh Sándor: „A januári Eb-re nem négy hét alatt kell majd felkészülni”

Megosztás

A női vízilabda-válogatott nemrég kinevezett társkapitánya, a Szolnokkal férfi Bajnokok Ligáját nyerő Cseh Sándor már belevetette magát a munkába.

Hogyan láttak neki a munkának Mihók Attilával?

– Sokat beszélgettünk Attilával, felosztottuk a feladatokat, elkészítettük az őszi programot, a szakmai terveket, összeállítottuk a stábot. Az igazi munka szeptember végén veszi kezdetét az első összetartással, amelyen akár 30-35 játékos is részt vehet.

Miben kell változtatni a gyengébb Eb, vb után?

– Tiszteljük az előző stábot, amelynek nagyon szép eredményei voltak, nem érzem úgy, hogy valami teljesen újat kell összeraknunk. Megvannak persze a saját elképzeléseink, amelyek mentén elindulunk. Nem mintha ezzel probléma lett volna, de nagy hangsúlyt fektetünk decemberig a fizikai állapot felmérésére és javítására, szeretnénk, ha a lányok szeme előtt ott lebegne, a januári Eb-re nem négy hét alatt kell majd felkészülni..

A világbajnok hollandokkal, a horvátokkal és a görögökkel kerültünk egy csoportba, mint tavaly Splitben.

– Azóta változtak a csapatok, de természtesen azokat a mérkőzéseket is kielemezzük. Az biztos, hogy az új, kétdivíziós lebonyolítás miatt kiszámíthatatlanabbak a csoportok, sokféle forgatókönyv elképzelhető.

Eddig férfivonalon dolgozott. Kihívást jelent a váltás?

– Mindenképpen, ezért is vállaltam el, amellett, hogy hatalmas megtiszteltetés. Jelenleg azzal töltöm a legtöbb időt, hogy minél jobban megismerjem a női mezőnyt, mi az, ami más, mint a férfiaknál, és mi az, amit esetleg át tudunk venni.

Forrás: sportal.blikk.hu, fotó: Mészáros János/MTI

Kapcsolódó cikkek