Ungár Péter Donáth Annának: A főpolgármesterről nem a Facebookon döntenek

Megosztás

A Momentum szerint Vitézy Dávidnak nem kellene elindulnia a főpolgármester-választáson, Ungár Péter szerint pedig Budapest vezetéséről nem Facebook-posztban kel dönteni, mint ahogyan Donáth Anna dönt a Momentum elnökségéről.

Az LMP társelnöke az atv.hu-nak reagált Tompos Márton kijelentésére, miszerint Vitézy „remek szakember, de mivel van egy egységes, jól teljesítő főpolgármesterünk, számára lesz hely a főpolgármesteri hivatalban, találnak neki olyan munkát, ami a közlekedéshez vagy az általa kedvelt területhez kapcsolódik.”

A magyar politikai kultúra demokratikus megújítására szerződött politikust tájékoztatnánk, hogy a főpolgármesteri pozíció nincs meg, arról a budapestiek fognak dönteni egy választáson. Hogy a főváros vezetésében ki milyen fontos pozíciót tölt be azt a fővárosi közgyűlés dönti el, akiket szintén a budapestiek választanak – hangsúlyozta Ungár.

Hozzátette, látják, hogy „Donáth Anna egy Facebook posztban tud dönteni arról, ki legyen a Momentum elnöke és összes elnökségi tagja, de a fővárosban ez nem így van, a főpolgármester személyéről még a választók döntenek.”

Az LMP jelöltállításával kapcsolatos tanácsait pedig köszönjük. Amint értelmezzük a Momentum álláspontját az előválasztás-önálló lista mátrixban, figyelembe fogjuk venni – tette hozzá az LMP politikusa.

Kapcsolódó cikkek