Ha egyedül megy haza és fél, szilveszterkor is működik a Hazakísérő Telefon szolgáltatása

Megosztás

Ingyenesen hívható szám, ha Szolnokon, vagy más jászkunsági városban a szilveszteri buliból hazafelé éjszaka, vagy hajnalban nem éreznénk magunkat biztonságban az útvonalunkon, netán úgy gondoljuk, követnek. Szükség esetén segítséget is küldenek nekünk.

Ne feledjük a Hazakísérő Telefon lehetőségét, probléma vagy bizonytalanság esetén ingyenesen hívhatjuk és ha kell, segítenek. “Ha éjszakai sétád közben bizonytalanul érzed magad vagy félsz, akkor ingyenesen hívhatod a Hazakísérő Telefont. Hétfő-szombat 22-től hajnali 4-ig, vasárnap 22-től hajnali 1-ig várjuk a hívásokat.

Mielőtt beszélgetésbe kezdenél az operátorral, elkéri a telefonszámodat, a tartózkodási helyedet és az úticélodat. Ezeket az adatokat nem kell megadnod, de vészhelyzet esetén szükséges, hogy megadjuk a segítségedre sietőknek.

Ezt követően figyelmeztetünk, hogy légy figyelmes, ne feledkezz bele a beszélgetésbe és figyeld az utcaneveket és a házszámokat. Beszélgetés közben a hívásfogadó az internetes térképen megkeresi az indulási és érkezési pontodat, majd beszélgetés közben kb. 2-5 percenként megkérdezi, hogy hol jársz és ellenőrzi a térképen.

Szükség esetén segítséget küld.

Ha valaki azt tapasztalja, hogy követik, de nem biztos a dolgában vagy csak néhány pár száz méter miatt nem szeretné hívni a 112-t és inkább minket hív, kérem kérdezés nélkül a teljes nevével, kijelzett telefonszámmal és a tartózkodási hely megadásával kezdjen. Kérem senki se magyarázkodjon és szabadkozzon, bár jó hallani, hogy sok az udvarias ember, azonnal térjen a lényegre. “

Nagyon sokan nem is hallottak még erről, pedig ha szükséges, nyugodtan vegyük csak igénybe.

Kapcsolódó cikkek