Ma nyit ki utoljára a legendás Nádas presszó

Megosztás

Több mint 40 évi működés után ma nyit ki utoljára a szolnoki Nádas presszó. Ma még utoljára látogatható a legendás hely és a törzsközönség vár mindenkit egy közös búcsúzásra 10 és 18 óra között.

Fodor Ferenc, a városszerte ismert operatőr azt írta nehány héttel ezelőtt a sajnálatos hír kapcsán, hogy:

“Elmondhatatlanul szomorú szívvel osztom meg ezt a bejegyzést! Huszonéves koromtól a törzsközönségéhez tartoztam a Nádas “népi olvasókörhöz” a Sütő utcában, a kis, már-már retró presszónak! Itt tudott találkozni évtizedeken keresztül a szolnoki intellektuális vendégsereg! Semmivel össze nem hasonlítható baráti légkör tudott kialakulni, ami ezidáig fenn tudott maradni!”

Mint azt megírtuk, nemrégiben váratlanul elhunyt a város kiemelkedő vendéglátósa Nádas Mihály, ezt követően vált bizonytalanná a presszó jövője.

A bezárás szomorú hírét Nádas Mihály lánya, Nádas Tímea közölte még novemberben, az alábbi gondolatokkal:

“Nem volt egyszerű a döntés, hiszen a presszót még drága nagyapám nyitotta meg 1983 márciusában, és idén ünnepeltük tavasszal a 40. éves évfordulót a kedves törzsvendégekkel és még édesapámmal.”

“Nagyapám 40 éve hihetetlen lehetőségeket látott meg a „kis pince” részben és valóban igaza volt. Nagymamámmal évekig együtt dolgoztak ott, és régen még főzött fagylalt és sütemény is volt a kínálatban. Papám felkutatta az egri bortermelőket, és kiváló minőségű borokat hozott mindig, pedig ő maga soha nem ivott.” – tette hozzá.

Ma utoljára még közös nosztalgiázásra és búcsúzásra várja a vendégeket a Nádas presszó.

“Aki úgy gondolja, hogy még utoljára szeretne találkozni itt a megszokott baráti csapattal, azokat szeretettel hívja és várja a törzsközönség 10-18 óra között” – írta bejegyzésében Fodor Ferenc operatőr.

Kapcsolódó cikkek