Végül sokba került az ingyen tűzifa

Megosztás

A Tiszafüredi Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett lopás bűntette miatt állította bíróság elé azt a három kunmadarasi férfit, akik a helyi erdészeti társaság által kivágott tűzifát ellopva készültek a hidegebb napokra.

A vád szerint a három férfi előzetesen megállapodott abban, hogy a lakóhelyük közelében lévő külterületi, fás területekről tűzifát fognak lopni, amelynek érdekében – megtévesztés céljából – a helyi erdészeti társaság feliratával ellátott kabátokat is beszereztek.

A férfiak a megállapodás alapján októberben és novemberben négy alkalommal is megjelentek a kiszemelt erdőrészletnél, ahonnan – az erdészeti társaság által már kivágott és összekészített – tölgy tűzifát, valamint juhar- és akácfa tűzifát loptak el összesen mintegy 561 ezer forint értékben.

A tűzifa egy része a férfiaknál még fellelhető volt, így az okozott kár lefoglalással részben megtérült.

Az ügyészség a büntetlen, cselekményüket megbánó férfiakkal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, és vagyonelkobzásra tett indítványt.

A bíróság a férfiakat az ügyészség indítványa alapján bűnösnek mondta ki, és őket 1 év 10 hónap végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, továbbá vagyonelkobzást rendelt el velük szemben az ellopott tűzifa összegének erejéig.

Az alábbi linken található – az ügyben elektronikus adatként lefoglalt – videófelvételt egy biztonsági kamera rögzítette a cselekményről:

Tűzifa-tolvajok

A Tiszafüredi Járási Ügyészség vádat emelt három férfival szemben, akik 2023. október 25. és 2023. november 18. napja között a Tiszaderzs és Tiszaszőlős környékén lévő erdőrészletnél összesen 561.060,- forint értékben loptak el az erdőgazdálkodó társaság által már korábban kivágott és összegyűjtött tűzifát.

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

Kapcsolódó cikkek