Megduplázódott a bölcsődei férőhelyek száma Kengyelen

Megosztás

További nyolc férőhellyel bővült az eddigi nyolc férőhelyes bölcsőde Kengyelen – közölte a projekt kommunikációját végző Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. közleményben az MTI-vel.

A bővítésre több mint 107 millió forint európai uniós támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán a kengyeli önkormányzat. A projekt során a Petőfi úti, korábban is bölcsődeként üzemelő épületet felújították, bővítették.

A bölcsőde üzemeltetése költséghatékonyabb lesz a beépített kondenzációs kazánnal és az intézmény tetejére elhelyezett napelemekkel – írták. A meglévő épületrészben csoportszobát, akadálymentes mosdót, öltözőt, dolgozói mosdót, valamint a két épület közötti átjárhatóságot biztosító közlekedőt alakítottak ki a szakemberek. Az új épületrészben öltöző, szertár és tornaszoba létesült – olvasható.

A projekt során eszközbeszerzés is történt. A beruházás tervezése és megvalósítása során is szoros volt az együttműködés a Magyar Bölcsődék Egyesületével – szerepel a közleményben.

A közelmúltban a választókerületben 7 fős mini bölcsőde jött létre Csépán (nyitóképünkön), illetve megújult a mezőtúri Harmatcsep óvoda is.

Forrás: MTI

Fotó: Herczeg Zsolt Facebook

Kapcsolódó cikkek