A szociális munka napja alkalmából átadták az Adorján Ildikó-díjakat Szolnokon

Megosztás

A szociális munka napja alkalmából tartottak ünnepséget kedden a szolnoki városházán, ahol átadták az Adorján Ildikó-díjat is két kiváló szakembernek. A rendezvényen részt vett Radomszki Lászlóné, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár.

Szolnok közgyűlése 2007-ben a város szociális és gyermekjóléti intézményeiben tevékenykedők iránt érzett tisztelete és megbecsülése jeléül Pro Caritate Díjat alapított azok részére, akik a szakterület helyi eredményei, értékei gyarapításában kiemelkedő tevékenységet nyújtottak.

Dr. Gergely Mihályné dr. Adorján Ildikó, a városban folyó karitatív tevékenység kiemelkedő alakja, a helyi civil érdekképviselet jeles személyisége volt. Több évtizedes áldozatkész szociális és karitatív tevékenysége, valamint emberi magatartása alapján a város közgyűlése 2011. június 30-i ülésén döntött arról, hogy a díj elnevezése „Adorján Ildikó-díj”-ra módosuljon.

Radomszki Lászlóné, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára példaértékűnek nevezte a szolnoki szociális területen dolgozó szakemberek munkáját. Kiemelte: egy olyan hivatást választottak, amely teljesen áthatja az ember személyiségét, és a legnemesebb cél valósul meg általa: mások segítése.

2023-ban az Adorján Ildikó-díjat Csatári Attiláné, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézményének pénzügyi csoport vezetője és Gulyás Judit, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Humán Szolgáltató Központja Pszichiátriai Betegek Nappali ellátásának terápiás munkatársa kapta. Az elismerést Fejér Andor alpolgármester és Radomszki Lászlóné helyettes államtitkár adta át.

A rendezvényen köszöntötték k a Belügyminisztérium által a szociális munka napja alkalmából hétfőn kitüntetetteket. A tárca Esélyteremtésért díjban részesítette az esélyteremtés terén elért kiemelkedő eredményekért, valamint a hátrányos helyzetű emberekért végzett kiemelkedő tevékenységéért a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Esély Szociális Közalapítványt. Dr. Nagyné Varga Ilona, a közalapítvány elnöke és Kiss Márta elnökségi tag vette át a virágcsokrot.

A Belügyminisztérium az Idősekért díjban részesítette Rigó Józsefet, aki a díjat az idősek emberi méltóságáért, az időskori aktivitás megőrzéséért, valamint az ápolásra szoruló idősekért végzett munka elismeréséül kapta, közölte az info.szolnok.hu.

Fotó: Kállai Mária Facebook

Kapcsolódó cikkek