Hamarosan kezdődik az adventi időszak Szolnokon is

Megosztás

Valakinek az elcsendesedés, a remény időszaka, valakinek az ünnepekre való felkészülést jelzik az adventi hétvégék, míg másoknak inkább a narancs, a fahéj és a forralt bor jelenti a szentháromságot. Egy a lényeg: hamarosan ismét kezdetét veszi a színes programokkal és foglalkozásokkal tarkított időszak a megyeszékhelyen.

Szeptember végén írtunk arról, hogy talán korainak tűnik, de már az Adventet tervezik Szolnokon. Való igaz, hogy a teljesen ad hoc módon működő időjárás még október közepén is tavaszi idővel örvendeztetett minket, november elejére azonban már saját bőrünken tapasztalhatjuk, hogy hamarosan a tél felé közelítünk.

Hasonlóan érezhettek a Szolnoki Sportcentrum közösségi oldalán, amikor szokás szerint megosztották az adventi készülődés fontosabb dátumait.

A Kossuth téren lesz az adventi falu november 30-tól az év utolsó napjáig, illetve a város karácsonyfája szintén itt lesz megtalálható. Hétfő és szerda között délután kettő órától este kilencig, csütörtökön tízig, pénteken és szombaton tizenegyig, majd vasárnaponként szintén kilenc óráig vannak nyitva.

A négy gyertya Szolnokon

A szervezők kulturális programok sokaságát, varázslatos mesevilágot kínálnak, valamint egy egyedi látványvilágú betlehemi installációt. Abban bíznak, hogy a programok sokak számára felhőtlen szórakozást fognak jelenteni és mindenkinek elhozzák a szeretet ünnepének hangulatát.

Ez a négy hetes időszak azért fontos a keresztény hagyományokban, mert felkészíti a híveket Jézus Krisztus születésére, amit karácsonykor ünnepelnek. Az adventi időszakban a hívők várakozással, imádsággal és bűnbánattal készülnek a karácsonyi ünnepre, és emlékeznek az Úr eljövetelére. A négy gyertya az örömöt, a békét, a reményt és a szeretetet szimbolizálja.

Képek: Csodálatos Magyarország, Szolnoki Advent Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek