Lemigránsozták és hamászos robbantósnak nevezték a csornai szurkolók a Jászberény és a Szolnok volt labdarúgóját

Megosztás

A szurkolók rasszista bekiabálásai miatt lecseréltette magát Remili Mohamed, a harmadosztályú Kelen SC futballistája a Csorna elleni hétvégi bajnoki mérkőzésen. A korábbi NB I.-es futballistát, az Újpest és a Vasas volt játékosát lemigránsozták és „hamászos robbantósnak” is nevezték a lelátóról – írta a Csakfoci.hu.

„Húsz éve cipelem a hátamon ezt a terhet, amíg fiatal voltam, nem foglalkoztam vele, de az NB I.-ben nem is volt jellemző, hogy a bőrszínem miatt bántottak volna. Persze, néha előfordult akkor is, de a nagy tét, a sok néző miatt nem foglalkoztam vele. 38 évesen, két gyermek édesapjaként viszont ez már nem hiányzik nekem. A futball szeretete miatt játszom még ennyi idősen is, élvezem a játékot, szeretek gólpasszokat adni, gólokat rúgni” – mondta Remili a Csakfoci.hu-nak – amit a telex.hu idézett -, majd így folytatta:

„A legutóbbi bajnoki meccsünkön egyszerűen már nem bírtam hallgatni a szurkolók mocskolódását, ezért kértem, hogy cseréljenek le. Döbbenetes, hogy 2023-ban még ott tartanak egyesek, hogy a lelátón migránsoznak, hamászos robbantósnak neveznek. Annyira bántott és annyira magam alatt voltam a történtek után, hogy azt mondtam, nem húzok többet focicipőt és nem nézek futballmérkőzést.”

Remili nemcsak az Újpestben és a Vasasban játszott. Pályafutását Jászberényben kezdte és volt a Szolnoki MÁV labdarúgója is.

Fotó: Kelen SC Facebook

Kapcsolódó cikkek