Bossszankodnak a lakók a szolnoki Boldog Sándoron, hogy gyakorta nincs víz

Megosztás

Az utóbbi időben megszaporodtak a csőtörések Szolnokon a Boldog Sándor István utcában is, az ezzel járó gyakori vízhiány miatt dühöngenek az arra lakók.

“Tisztelettel kérem Önöket, hogy vizsgálják meg a szolnoki vízszolgáltatás ügyét, ugyanis a szolnoki Várkonyi tér-Boldog Sándor István utcai lakótelep területén kedd óta nincs rendes vízszolgáltatás, gyakorlatilag teljesen bizonytalanná vált, hogy mely napokon tudjuk lehúzni a WC-t és mikor nem. A környéken nincs nyilvános kút, ivóvizet a VCSM nem oszt, és információt sem adnak arról, hogy mikor áll helyre végre a rend. Amit a VCSM művel az emberekkel az felháborító, ha nem raktározunk el több zsugor ásványvizet, még fürdeni sem tudunk. Az elmúlt egy hónapban ez már a negyedik vagy ötödik ilyen eset, ami pedig ezen a héten folyt (nem folyt), az már tényleg gyalázat.”

Hozzátette, bízna benne, ha a sajtó is foglalkozna az üggyel, talán több információjuk lenne és a VCSM is elfogadhatóbb módon állna hozzá a szolgáltatáshoz, amiért fizetnek.

Megkérdeztük Bede Mariannt. A VCSM főmérnöke azt mondta lapunk érdeklődésére, hogy megértik a lakosság felháborodását. A helyzet az, hogy a gyakori csőtöréseket vélhetően az okozza, hogy egy másik közműszolgáltató beton közműaknát épített a vízvezetékre. Azt mondta, emiatt teljesen fel kellett bontani a kerékpárutat is, és ki kellett kerülni egy új csőszakasszal az aknát.

Meg is fogják keresni a másik szolgáltatót, hogy ezt az áldatlan helyzetet áttárgyalják.

A csőtörést elhárították, immár a helyreállítás zajlik. Azért nem volt vízosztás, mert a szerinte előre értesített vízhiány csak rövid ideig tartott.

.

Kapcsolódó cikkek