Mi folyik Szolnokon: olvasóinkkal beszélgettünk a Részvétel Hetén

Megosztás

Szerkesztőségünk számára mindig nagy öröm találkozni olvasóinkkal, különösen manapság, amikor a személytelen online tér sokkal inkább hasonlít egy álarcosbálra, mint a hús-vér valóságra. A Civil Kollégium Alapítvány (CKA) és partnerei több mint egy évtizede szervezik meg a Részvétel Hete programsorozatot, melyhez idén a Szol24 is csatlakozott.

Péntek délután mindig kicsit felélénkül az egyébként álmos belváros. A kora őszi napsütésben lelassítjuk lépteinket, az előttünk álló hétvége kellemes melankóliája belepi az utcákat és tereket; és ez most sem volt másként. Délután 1 órakor megtelt a Hild tér élettel és alighogy felállítottuk a sátrunkat, máris megérkeztek az első látogatók. Találkoztunk olvasóinkkal Szolnokról, Mezőtúrról és Törökszentmiklósról, sőt akadt olyan hölgy is, aki kizárólag a mi kedvünkért vette nyakába a várost péntek délután.

A szűkszavú aranyemberünk, a színes szerencsekerekünk és apró meglepetéseink nagy sikert arattak, ám szerkesztőségünk mégis annak örül a legjobban, hogy igazán értékes beszélgetéseket folytathattunk meglévő és leendő olvasóinkkal.

A Civil Kollégium Alapítvány hitvallása szerint a demokrácia csak akkor működik, ha működtetjük, ha tudatos állampolgárokként foglalkozunk a közügyekkel, figyeljük és számonkérjük választott képviselőink munkáját és ha hiszünk abban, hogy nemcsak jogunk van a részvételhez, hanem feladatunk is. Az Állampolgári Részvétel Hete hazánk egyik legnagyobb civil programsorozata, ahol a résztvevők a társadalmi részvétel fontosságára és saját ügyeikre felhívják a figyelmet.

Kapcsolódó cikkek