Olasz városban mutatják be a különleges túri és kunszenti kerámiákat

Megosztás

Toszkána szivében, San Gimignanoban, annak középkori óvárosában, a Via San Matteo utcában nyílt meg a Modern és nemzeti – A népi és a népies szecesszió hatása Badár Balázs és Bozsik Kálmán fazekasok munkásságára című kiállításunk, melyet a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeummal közösen állított össze a Túri Fazekas Múzeum.

Egy pályázati lehetőségnek köszönhetően a Túri Fazekas Múzeum és a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum közösen a világ több pontján is bemutathatja Badár Balázs és Bozsik Kálmán gyönyörű munkáit.

Az isztambuli nagysikerű prezentációt követően az olaszországi San Gimignanoban nyílt meg a közös kiállítás.

San Gimignano a világörökség része, több millió turista látogatja meg egy évben, ezáltal a kiállítást is nagyon sokan fogják látni a következő hetekben!

A kiállítás megnyitóján jelen volt San Gimignano alpolgármestere, Niccolo Giucciardini és Carolina Taddei kulturális és turisztikai tanácsos asszony, illetve Alassandro Sabatini, a szállodatulajdonosok szövetségének elnöke is.

Wenner-Várkonyi Attila Kunszentmárton és Szűcs Dániel Mezőtúr polgármestere köszöntőjükben elmondták, mekkora megtiszteltetés, hogy ebben a gyönyörű városban mutathatják be történelmünk fontos részét.

Szűcs Dániel külön megköszönte a munkát dr. Pusztai Gabriella és Pusztai Zsolt kurátoroknak, a kiállítás szakmai vezetőinek.

A Túri Fazekas Múzeum pedig közölte, hogy a kiállítás megvalósításához nyújtott segítségért köszönettel tartoznak Kunszentmárton és Mezőtúr önkormányzatának, a Nemzeti Kulturális Alapnak, dr. Latorcai Csaba János miniszterhelyettesnek, San Gimignano önkormányzatának és turisztikai hivatalának, Alessandro Sabatininek, családjának és munkatársainak, valamint dr. Draskovits Dénesnek.

Forrás: Túri Fazekas Múzeum és Szűcs Dániel Facebook

Fotó: Túri Fazekas Múzeum Facebook

Kapcsolódó cikkek