Eddig közel 200 facsemetét ültettek Mezőtúron, a babafa program idén is folytatódik

Megosztás

Az előző években a mezőtúri családokkal közösen közel 200 facsemetét ültettek az újszülött gyermekek után Mezőtúron. A hagyományt a következő hetekben a 2022-ben született gyermekek részére ültetett fákkal kívánják folytatni. A kezdeményezés célja, hogy a fák ültetésével szépítsék a környezetet és neveljék környezettudatosságra a gyermekeket.

Folytatódik a következő hetekben a babafaültetési program Mezőtúron. Ennek során minden gyermek születését egy-egy fa ültetésével jelzik a városban.

Most az önkormányzat szülői visszajelzések alapján az idei évtől biztosítja annak a lehetőségét is, hogy a családok a saját kertjükben ültethessék el a babafákat.

Azon családoknak, akik nem tudják kertes házban elültetni a facsemetéket, számukra az elmúlt évek mintájára, (lehetőség szerint lakóhelyükhöz közeli közterületen) próbálnak faültetésre alkalmas helyszínt találni.

Továbbra is az önkormányzat biztosítja a facsemetéket és azokat egy előre meghirdetett eseményen átadják azok részére, akik saját otthonukban ültetik el a babafákat.

A babafaültetésről szóló hivatalos levelet a napokban kézhez kapják azon szülők, akiknek 2022-ben született gyermekük.

Amennyiben szeretnének részt venni a programon, kérik, jelentkezzenek telefonon vagy e-mail címen.

Fontos, hogy az e-mailben történő jelentkezés során tüntessék fel, vagy telefonon keresztül történő jelentkezés során mondják el az alábbi adatokat: gyermek neve és születési ideje, anyja neve, szülő telefonszáma és lakcíme.

Jelentkezési határidő: 2023.10.10.

Egy hozzászóló megjegyezte:

“Szerintem csak oda tegyenek fát, ahol van öntözési lehetőség. Nagyobb távolságról nem cipelik a vizet. Ifjúsági ltp-n alig maradt meg fa! Jó az ötlet, de nincs kút a közelben!”

Szűcs Dániel polgármester erre így reagált:

“Köszönjük az észrevételt, az elmúlt évekből mi is vontunk le következtetéseket, ezért is lesz sok fa “házhoz adva”, valamint bizonyos területekre már nem is ültetünk, mert a talaj minősége sem megfelelő. Kisebb változtatásokkal, de folytatjuk a programot, mert fontos az üzenete és sok család örömmel élt a lehetőséggel.”

Forrás és fotók: Szűcs Dániel Facebook

A megadott elérhetőségeken lehet jelentkezni babafáért

Kapcsolódó cikkek