Ungár Péter: Vannak, akik buzik. Essünk túl rajta, engedjük el

Megosztás

A homoszexualitását nyíltan vállaló LMP-s a bejegyzésében arról is írt, hogy “az emberek vagy férfiak, vagy nők, nembináris emberek nem léteznek”.

„Most van a Pride-hónap, ezért a szokásos kultúrharcos tematika a tetőfokára hág. Ez a kultúrharc a budapesti Pride felvonulás idején lesz majd a magyar nyilvánosság egyik fő ügye, itt kínálkozik majd a lehetősége mindenkinek, hogy ízlés, családi háttér és baráti kör alapján besorolhassa magát vagy az egyedüli valódi nyugati értelemben vett jóembernek, vagy az egyedüli bátor fősodorellenes „régenmindenjobbvolt” forradalmárnak” – fogalmazott minapi Facebook-posztjában a melegségét nyíltan vállaló Ungár Péter.

Az LMP-s országgyűlési képviselő szerint az ő helyzete ezért speciális, ám érdemes arra törekedni, hogy a vita legalább alapvető dolgokban elinduljon a közmegegyezés irányába. Hétpontos felsorolásában ugyanis azt írja: „A szexuális kisebbségek kérdésköre egy hisztériává vált, amely valós súlyánál sokkal többet szerepel a vitáink között. Ez senkinek sem jó, a buziknak sem. Az egész egy önmagán túlmutató törzsi vita lett”.

Azzal folytatja, hogy idehaza homofóbnak lenni, vagyis, hogy valakinek ugyanaz a véleménye, mint az „adófizetői milliárdokból működtetett propagandának”, nem bátor, fősodorellenes dolog és bár a Fidesz felnagyítja ezeket, „rengeteg dolog van Nyugaton az egész betűleves ideológiában, ami valóban problémás”, például, hogy nyugati politikusok nem tudják a nőt definiálni.

„Az amerikai kulturális termékeken keresztül sokszor jön be érzékenyítően a szexuális kisebbségek kérdése, sokszor jogosan okoz ez frusztrációt. Én is sóhajtozni szoktam, amikor oda nem illő módon, erőszakosan minden filmbe bele van rakva egy meleg szál” – fogalmazott posztjában, azzal folytatva, „soha, senki még nem lett attól buzi, mert tizenhat évesen elolvasta a Pokolbéli víg napjaimat”.

Ungár szerint „az emberek vagy férfiak, vagy nők. Nembináris emberek nem léteznek.”

„Aki szerint bezzeg régen a férfiak még férfiak voltak, az nem tudja, hogyan öltöztek a tizennyolcadik században, hogy azt, hogy a rózsaszín a kislányok színe, a huszadik század előtt senki sem gondolta és hogy a divatban egy dolog biztos, hogy mindig változik” – írta Ungár, majd felidézte egy 2007-es brit kampány „Some people are gay. Get Over it.” szlogenjét. „Én szerintem ez lenne a legjobb mindenkinek. Vannak, akik buzik. Senkinek sem adja ez ki az élete egészét, semmilyen szinten ez nem egy elsődlegesen fontos társadalmi kérdés. Essünk túl rajta. Engedjük el” – zárta bejegyzését.

via hvg.hu

Kapcsolódó cikkek