Érdeklik a textilszobrok? – sérült alkotók művei kerülnek eladásra Szolnokon

Megosztás

Október 9-én, hétfő délután jótékonysági alkotónapot rendezett a Hild Viktor úton levő PLUSZ PONT Közösségi Házban az Én is Vagyok! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesület. A program vezetője, Demény Gabriella textilszobrász és festő útmutatásával alkothattak az egyesületi tagok.

A különböző, elkészült munkákat a közösségi oldalukon mutatták be, akinek megtetszik valamelyik alkotás, a szervezet működéséhez, programjaik finanszírozásához járulhatnak hozzá a megvásárlással.

Az egyesület nagyon széles palettán kínál segítséget nyújtani az egészségügyi okokból nehezebb helyzetben levő embereknek. A NÉMO programjuk során bevezettek egy új, vízi terápiás szolgáltatást gyógytornász segítségével az itt élő és tanuló, halmozottan fogyatékos és autista gyermekek, illetve szüleik számára.

Idén 11. alkalommal szervezték meg az ÉN IS NYARALOK! Tábort, Balatonmáriafürdőn töltöttek 8 napot, valamint fürödtek és csónakáztak. 2024-re hasonló terveik vannak, emellett napközis tábort üzemeltettek és egyéni, valamint csoportos iskolai előkészítőt, fejlesztő foglalkozásokat indítottak.

Nem ez az első alkalom, hogy ilyen műveket alkotnak, az ötletük az eladással kapcsolatosan pont onnan jött, hogy az előző rendezvény után többen jelezték, hogy szívesen megvásárolnák az elkészült munkákat.

Ha nemcsak interneten szeretnék látni a textilszobrokat, lehetőség van személyesen megtekinteni. Legközelebb Újszászon, október 12-től a művelődési házban nyílik belőlük tárlat, az érdeklődők egy héten keresztül kereshetik fel a sérült egyesületi tagok műveit.

Rendkívül fontos, hogy a mozgásukban korlátozott, vagy bármilyen fogyatékossággal küzdő embereknek elegendő esély legyen felkínálva arra, hogy közösségi programokban vehessen részt, fejleszthessék a művészeti, kézműves érzékeit, illetve szorosabb kapcsolatokat teremthessenek egymással.

Képek: Én Is Vagyok Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesülete Facebook-oldal

Kapcsolódó cikkek