Börtön várhat a mozgássérült, idős asszonyt kifosztó tettesre

Megosztás

A Szolnoki Járásbíróság 2 év 4 hónap fegyházra ítélte és 4 évre eltiltotta a közügyektől azt a középkorú, többszörösen büntetett előéletű férfit, aki az ítélet szerint 2019. május 23-án este hat óra körül a szolnoki Hetényi Géza Kórház Sürgősségi Osztályának várótermében kirabolt egy idős nőt.

A sértett figyelmetlenségét kihasználva, elvette egy 80 éves, mozgáskorlátozott, infúzióval a karjában, tolószékben ülve a hazaszállítására váró asszony táskáját, benne a mobiltelefonjával, az olvasószemüvegével, a pénztárcájával, lakcím-, adó- és TAJ-kártyájával.

Az ügyben 2020. február 14-én emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság több tárgyalást tartott, majd 2022. február 7-én ítéletet hozott, melyben a többszörösen büntetett előéletű férfit kifosztás büntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt, mint többszörös visszaesőt 2 év 4 hónap fegyházra ítélte és 4 évre eltiltotta a közügyektől.

Az ítélet nem jogerős.

A vádlott felmentés érdekében fellebbezett, míg az ügyészség kevesellte a kiszabott büntetést, és a vádlott terhére, súlyosításért jelentett be fellebbezést, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

Kapcsolódó cikkek