Elszórt aprópénzét keresve lerakta a cigijét a fűbe, a keletkezett hatalmas tűz házakat, lovardát és kocsikat veszélyeztetett 

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség gondatlan közveszély okozásának vétsége miatt emelt vádat egy szolnoki nővel szemben, aki égő cigarettát tett le a száraz füvön, Szolnok belterületén. A tűzoltók gyors beavatkozásán múlott, hogy nem lett nagyobb baj.

A vádirat szerint a nő 2022. augusztus 8-án, 16 óra körül, Szolnokon, a Hóvirág utcán lévő útszakasz melletti, a városi önkormányzat tulajdonát képező füves területen aprópénzét elejtette, és miközben azt próbálta összeszedni, a kezében lévő égő cigarettát lerakta a földre.

A cigaretta miatt a száraz fű meggyulladt, melyet a nő megpróbált eloltani, sikertelenül. A száraz füves területen az ott lévő hulladékok, valamint az élénk szél miatt a tűz gyorsan terjedt, és a terület mintegy 1000 négyzetméteren leégett.

A nő nyomban hazasietett, és telefonon értesítette a tűzoltóságot a tűzesetről.

A tűz továbbterjedését a környező házakra, a közelben lévő lovardára, és a környéken parkoló gépjárművekre a helyszínre érkező tűzoltók gyors beavatkozása akadályozta meg. 

A járási ügyészség a nővel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság – várhatóan tárgyalás mellőzésével – fog dönteni, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő, Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség.

Képünk illusztráció.

Kapcsolódó cikkek