38 év szolgálat után búcsúztatták el kollégái Szemán Ferenc jászberényi alezredest

Megosztás

Gondosan megtervezett meglepetéssel búcsúztatták kollégái Szemán Ferenc alezredest, akit nyugdíjba vonulása alkalmával egy régi Lada szolgálati kocsiban, korhű egyenruhát viselő zsaruk kíséretében, rendőrmotorosok mellett vittek a Jászberényi Rendőrkapitányságra, hogy így köszönjék meg hosszú évtizedekkel teli, fáradhatatlan munkáját.

Szemán 1985-ben, járőrként kezdte a Jászberényi Rendőrkapitányságon pályafutását, majd körzeti megbízott lett. A ’90-es évek elejétől, a Rendőrtiszti Főiskola elvégzés után előbb a Jászapáti, majd a Jászladányi Rendőrörs vezetője volt. Később a bűnügyi területre tért át, mint főnyomozó, 2011-től pedig a Jászberényi Rendőrkapitányság kiemelt főnyomozójaként dolgozott, ebből a tisztségéből ment nyugdíjba a napokban.

És nem is akárhogy: hónapok óta készültek arra, hogy méltóképpen búcsúzzanak el a nyugdíjba vonuló Szemántól. A Zsaru Magazin szerint meghatódva fogadta otthona előtt az ismerős arcokat, majd a kapitányságon díszsorfallal köszöntötték őt.

„Egy életen át dolgoztál a munkádon, mostantól dolgozz az életeden!” – mondták kollégái.

Díszsorfallal és könnyes szemekkel búcsúztatták 38 év után Szemán Ferenc alezredest

Úgy jellemzik, hogy az alezredes példamutatóan magas szintű precizitással, elméleti és gyakorlati tudással, valamint kiemelkedő szorgalommal végezte feladatait. Kiváló kapcsolatokat ápolt kollégáival és a munkahelyi közösség egyik meghatározó szereplője volt. Tiszteletteljes és megbecsült személyiségként mindenki számíthatott rá, köztük a fiatalabb kollégák is, hiszen 38 éves szakmai tapasztalatával és tudásával segítette az osztály munkáját. Az alezredes mind beosztottként, mind vezetőként kivételes teljesítményt nyújtott.

A nyugdíjba vonuló alezredes pályafutása alatt ötször kiemelkedő előléptetésben részesült, 22 alkalommal elismerést kapott és megemlítik, hogy egyetlen fegyelmi vétsége sem volt, ami kiemelkedő példa szakmai elkötelezettségére.

Így búcsúzik tőle a Zsaru Magazin:

Szemán Ferenc életútja, emberi és szakmai hozzáállása példaként szolgál minden zsaru előtt, aki ezt a hivatást választja. Nyugállományba vonulásával „a” rendőr és egy kiváló ember távozott a Jászberényi Rendőrkapitányság állományából.

Fotók: Fülöp Máté

Kapcsolódó cikkek