Visszaesőként börtönre ítélték a dühöngő férfit, aki eltörte haragosa állkapcsát

Megosztás

Egy dühöngő férfi Jászapátin üveget vágott haragosa házának falához és eltörte az állkapcsát, majd megfenyegette, hogy betöri az ablakait és felgyújtja a házát, ha nem vonja vissza a vallomását.

A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésével jogerősen lezárult annak a 26 éves büntetett előéletű fiatalembernek a büntetőügye, aki 2022. május 15-én délután fél öt körül hozzávágott egy üveget haragosa házának Jászapátin, majd miután a férfi kiment az utcára és kérdőre vonta, egy bottal úgy megverte, hogy eltört az állkapcsa. A férfi feljelentette, ezért 2022. június 14-én hajnali fél három körül ismét megjelent a házánál, és megfenyegette: ha nem vonja vissza a vallomását, betöri az ablakait és felgyújtja a házát. Végül betörte az egyik ablakot és távozott. 

Az ügyben 2022. szeptember 29-én emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság három tárgyalást tartott, majd az utolsón, 2023. április 27-én ítéletet hozott. 

A férfit hatósági eljárásban elkövetett kényszerítés bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűntette miatt, mint visszaesőt 3 év 6 hónap börtönre ítélte és 4 évre eltiltotta a közügyektől. 

Az ügyészség tudomásul vette a döntést, a vádlott és védője azonban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol a napokban jogerősen lezárult.

A fellebbezések nem vezettek eredményre. A Szolnoki Törvényszék napokban meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta, közölte a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Képünk illusztráció

Fotó: piqsels.com

Kapcsolódó cikkek