Úszásoktatáson vehetnek részt az apróságok

Megosztás

A tiszaföldvári Kossuth Lajos Általános Iskola másodikos diákjai úszni tanulnak a Szolnoki Tankerületi Központ anyagi támogatásával a helyi strandfürdőben. A 2×60 percnyi tanórának számító programban (plusz felkészülés, bemelegítés) a vízhez szoktatás mellett az úszás legfontosabb alapjait is elsajátíthatja a 31 tanuló.

Az iskola diákjai közül tavasszal a harmadik osztályosok voltak hasonlóan jó helyzetben, akkor ők szelték a habokat.

Mint a gyermekek osztályfőnökétől, Hegedűsné Kiss Andreától megtudhattuk, a gyermekeket az iskola szakavatott – úszásoktatói engedéllyel rendelkező – testnevelői tanítják az úszás alapjaira. A délutáni foglalkozások szerves részét képezik a tanrendnek, így a tanárok sem kerülnek a plusz órák miatt hátrányos helyzetbe.

Úgy érzi, a kollégái – Kozák Katalin, Boros Pál és Hunya Krisztina – teljes szívvel elkötelezettek a gyermekek úszásoktatásában.
A tanárnő azt is elmondta, hogy 2005-ben még aktív segítője volt a helyi úszóklubnak, valamint szülőként is fontosnak tartotta a gyermekek úszás iránti vonzalmának erősítését. Akkor mintegy 250 gyermek tagja volt a jelenleg szünetelő egyesületnek.

Forrás és fotó: Dobróka András, Földvári hírlap Facebook

Kapcsolódó cikkek