Ezért kár volt sietni: több, mint 500 gyorshajtót mértek be megyénk útjain a múlt héten

Megosztás

A rendőrség számára kasszasiker volt az elmúlt hét Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a túlságosan siető sofőrök számára kevésbé. De más problémák is akadtak a Jászkunságban.

Az elmúlt héten az egyenruhások 9 ittas járművezetővel szemben kezdeményeztek eljárást, közülük nyolc sofőr gépi meghajtású járművel közúton, míg egy a vízen közlekedett ittasan. A forgalom-ellenőrzők 570 gépkocsit mértek be, melyek vezetői túllépték a megengedett legnagyobb sebességet. A megye illetékességi területén 10, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset miatt intézkedtek a rendőrök, amiből 4 súlyos, 6 könnyű sérüléssel járt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy tartsák be a szabályokat, ne vezessenek ittas vagy bódult állapotban. A közlekedésbiztonsági helyzet további javítása, valamint a baleseti szempontból kiemelt szabályszegések visszaszorítása érdekében a rendőrök folyamatosan hajtanak végre különböző közlekedésrendészeti akciókat. Az ellenőrzésekkel a rendőrség célja a baleseti kockázat és a balesetek számának csökkentése – írja a Police.hu

Kapcsolódó cikkek