Folytatódik a szolnoki Tiszavirág híd felújítása

Megosztás

Folytatják a gyalogosátkelő felújítását. Várhatóan kicserélik a világítást, az útburkolat jelentős részét, valamint a liftet is.

Csütörtökön délelőtt a Tiszavirág híd felső fémszerkezetén dolgozókat pillanthattak meg a járókelők. Az átkelőn tábla hívta fel a figyelmet arra, hogy a helyszíni munkavégzés miatt óvatosan közlekedjenek a gyalogosok, kerékpárosok.

Kisebb munkákat végeztek a magasban a szakemberek. Ezek között elsősorban szezonális karbantartás, izzócsere és garanciális javítás szerepelt. A fejlesztésekkel még aznap végeztek – árulta el Molnár Ádám városházi sajtóreferens.

Többen panaszkodtak a Tiszavirág gyaloghíd város felőli pillérénél kiépült kerékpáros rámpa csempéire is, mivel azok folyamatosan hullanak, csúfítva a híd szépségét és közlekedésbiztonsági szempontból is nehezítve a bringázást.

A felújítás folyamatát a mindenkori városi költségvetési forrás biztosítja, mi ehhez igazítjuk a kivitelezési munkákat. Ami biztos, hogy hamarosan megkezdődik a híd belvárosi pillérénél lévő lift és a liftakna felújítása. Ezzel párhuzamosan ezen szakasz burkolata is megújul. A téren a kandeláberek és a világítótestek karbantartása is megtörténik, jelenleg a költségvetési keret erre elegendő – derül ki Lits László Szoljon.hu-nak adott válaszából.

Kapcsolódó cikkek