Továbbra is kitart a nyár, de a gomolyfelhők megzavarhatják a napsütést

Megosztás

Szeptember közepén is kitart a nyár és továbbra is meleg, száraz időre van kilátás. A napsütést csak néhány gomolyfelhő zavarhatja. Az idő a jövő héten is kifejezetten nyárias lesz.

köpönyeg.hu tájékoztatása szerint szombaton napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Csak elvétve alakulhat ki zápor. 26-27 fok körüli maximumok várhatók. A délkeleti szél néha megélénkül.

A jövő héten is marad a nyárias idő, a csúcsértékek még emelkedhetnek is. Egész héten 28-31 fok közötti csúcshőmérsékletre van kilátás, azonban záporok és zivatarok elszórtan kialakulhatnak. Éjszaka sem kell erős lehűléstől tartani, a minimum hőmérséklet végig 14-15 fok fölött marad.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A sok napsütés pozitívan befolyásolja hangulatunkat, ezért ajánlott kihasználni a kellemes időjárást és minél több időt a szabadban tölteni. – dr. Pukoli Dániel orvosmeteorológus

Kapcsolódó cikkek