A civil egyesület szerint a ligeti strandfejlesztés bénázása miatt le kellene mondania Szalay Ferenc polgármesternek

Megosztás

Rendkívül fontosnak is mondható a szolnoki tiszaligeti strandberuházás szempontjából Füle István ellenzéki frakcióvezető szerdai bejegyzése. A beruházás helyzetéről adott számot, és azt jósolta, hogy még jövőre sem lesz átadva a létesítmény. Az Agóra civil egyesület máris lecsapott a témára és egy nagyon kínos kérdést tett fel a polgármesternek címezve.

Rossz passzban van a szolnoki fideszes városvezetés. Csúszik több fontos beruházás. Ilyen a várkapu, a tiszaligeti strandról nem is beszélve. Csúszott a MÁV strand, de a színház átadása is. Ráadásul ezek a létesítmények plusz pénzeket nyeltek el az idők során.

Szóval van gond ezerrel. És akkor a ligeti stranddal kapcsolatban ma megszólalt Füle István is. Az ellenzéki frakcióvezető egy nagyon fontos bejegyzést tett közzé, íme:

“Tisztelt Szolnokiak!

Nyár van, strandidő. Ezért elég sokan foglalkoznak a tiszaligeti fürdő helyzetével. A történet igen zavaros, magán viseli az elmúlt tizenhárom év összes problémáját, mintegy állatorvosi ló az összes betegséget, amit a ló elkaphat. Már a kiinduló pont sem stimmelt. A tervezés során ugyanis nem vizsgálták meg, hogy lesz-e elegendő és megfelelő minőségű víz a fürdő üzemeltetéséhez. Pedig csak meg kellett volna kérdezni a VCSM szakembereit és ők szakszerű választ adtak volna a kérdésre. Az ő válaszuk nemleges lett volna. Miután az épületek nyolcvan százaléka elkészült (bő egy évvel ezelőtt), derült ki, hogy újabb kutakat kell fúrni. Az idén nyár közepén az önkormányzat feltételes közbeszerzési eljárásban fogadta el a kivitelezőt. Mindez azt jelenti, hogy pénz az még nincs meg. Majd lesz, ha lesz. Ettől még elkezdhetik a munkát, de akkor is sok kérdés marad. Mikor kezdik? Találnak-e megfelelő mennyiségű és minőségű vizet? Mi van, ha menet közben újabb probléma adódik? Meddig húzódik a kútfúrás? Februárban még tizenhét hónapról beszéltek. Úgyhogy a jövő nyár is a fürdő nélkül telik el. Talán ez az egy, ami biztos.”

Az Agóra Szolnoki Közéleti Egyesület máris lecsapott a bejegyzésre és feltették a kérdést Szalay Ferencnek, hogy ki a felelős mindezért és kinek is kellene lemondani azonnali hatállyal?

Nyilván ők is, de még sokan tudják a választ, nem úgy talán Szalay Ferenc.

Az Agóra Egyesület az utóbbi időben egyre inkább hallatja a hangját. Már felszólították Szalay Ferencet, hogy azonnal vonja vissza a hálapénz elfogadásával gyanúsított orvos díszpolgári címét, legutóbb pedig szintén a ligeti stranddal kapcsolatban tettek fel kényelmetlen kérdéseket a városvezetőnek, azt kérdezve tőle, szerinte ki a felelős a beruházás csúszásáért.

Forrás és fotó: Füle István Facebook

Újabb kényelmetlen kérdés a fideszes polgármesternek címezve

Kapcsolódó cikkek