Talált egy elvesztett SZÉP-kártyát Szolnokon, majd a rajta levő 600 ezret el is vásárolgatta

Megosztás

Mindezt nagyon gyorsan, mire a pórul járt áldozat le akarta tiltatni a kártyát, már nem volt rajta semmi. A szolnoki férfi társaival annyira sok mindent vásárolt a hirtelen jött lehetőséget kihasználva, hogy csak taxival tudták hazavinni az árut. A rendőrök azonban beazonosították és elkapták mindannyiukat.

Egy szolnoki lakos a lakása lépcsőházában elveszítette SZÉP-kártyáját 2023. április 13-án délelőtt. A tulajdonos a kibocsátó pénzintézethez fordult segítségért, ahol megtudta, hogy ismeretlenek Szolnokon, 2023. április 13-án több mint 600 ezer forint értékben vásároltak élelmiszereket a kártya felhasználásával.

A rendőrök megállapították, hogy egy 23 éves szolnoki lakos találta meg a kártyát, majd a helyi piaccsarnokban az élettársával és az édesapjával fékevesztett költekezésbe kezdett. Annyira sokat vásároltak, hogy végül taxit hívtak a több százezer forint értékű áru elszállításához. Otthon aztán kétfelé osztották a zsákmányt. A fiatalabbik férfi elmondta, hogy a vásárlás után 2 nappal 30 fős családi főzést rendeztek, ezért a rendőrök az értékek egy részét tudták csak lefoglalni.

A nyomozók készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetése miatt hallgatták ki a trió tagjait, akik beismerő vallomást tettek. A Szolnoki Rendőrkapitányság nyomozói az ügy vizsgálatát befejezték és a napokban megküldték az iratokat az illetékes ügyészségnek. (Police.hu)

Kapcsolódó cikkek