Tiszafüred polgármestere is tiltakozik, arra kéri a kormányt, ne zárják be a vasútvonalakat

Megosztás

Hiszen előre megyünk, nem hátra. De augusztus elsejétől a vonatok tíz mellékvonalon (Jász-Nagykun-Szolnok megye is erősen érintett) már semerre sem mennek. A polgármesterek azonban megpróbálják rábírni a kormányt, hátráljon ki ebből a döntéséből.

Miután Balassagyarmat fideszes polgármestere levélben kérte Lázár Jánost, hogy ne szűnjön meg a város melletti vasútvonal, több más városvezető is arra kéri a kormányt, hogy ne zárják be a vasutat. A Népszava készített riportot több olyan településen, amelynek a vasútvonala az augusztus 1-jétől bezárásra ítéltek között van.

A Nagyatád-Somogyszob vonal kapcsán például volt, aki arról beszélt a lapnak: a helyi vasútállomás dolgozói már megkapták az augusztusi vezénylési tervet, és nekik még nem jelezték, hogy változás jönne elsejétől. Igaz, a teherforgalom megmarad ezen a vonalon, vagyis dolgozókra azért szükség lesz. (Sőt, még az Elvirán is úgy szerepel, hogy vonat fog haladni augusztustól.)

Ormai István, Nagyatád független polgármestere arról beszélt a lapnak: levelet írt Nagy Bálint közlekedési államtitkárnak, hogy ne állítsák le a személyforgalmat, vagy ha mégis, akkor a lehető leggyorsabban állítsák vissza.

Ujvári Imre, Tiszafüred fideszes polgármestere is arra kérte a kormányt, hogy visszakozzon. Mint a Népszavának elmondta, a városukba rengeteg kerékpáros turista érkezik, akik a vonatot helyettesítő buszt nem tudnák használni, ezért azt szeretné, hogy legalább késő tavasztól kora őszig járjanak vonatok. (via Hvg)

Kapcsolódó cikkek