Már tényleg csak pár hónap és megoldódik a szolnoki Csaba utcaiak panaszának egy része

Megosztás

Nem megy máról holnapra, de az önkormányzat azon van, hogy megoldódjon a szolnoki Csaba utcaiak panasza. Mint ismert az ottlakók azt kifogásolták, hogy nemrégiben az utcába költözött a posta elosztóközpontja, ezzel pedig megnőtt a teherforgalom is. Most arról kaptunk híreket, hogy a megoldás, azaz egy kerülőút kialakítása már elkezdődött.

Megszenvedik a szolnoki Csaba utcaiak azt, hogy van pár forgalmas telephely az utcájukban. Ezek közül az egyik a postai elosztó, ahova igencsak sűrűn járnak-kelnek a teherautók.

A lakók többször is az önkormányzat segítségét kérték a megoldás érdekében. A megoldás pedig az lett végül, hogy az utca végén, a posta mögötti közeli portán kinyitnak egy utat és azon át mennek majd a teherautók a telephelyre a Gyökér utca felől, így nem kell majd végighaladniuk a Csaba utcán. Az utca végén megoldásnak tűnne a Sashalmi út bevonása a forgalomba, de ott az út kiszélesítéséhez házakat kellett volna kisajátítani.

A napokban azonban ismét szerkesztőségünkhöz fordultak segítségért, mert állítólag nem nagyon látni mozgolódást az út építése kapcsán.

Az ott lakók azt mondták nekünk, felhívták Molnár Iván képviselőt, hogy hátha tud valamit, hisz május 10-én a lakossági fórumon nyár közepére ígértek megoldást.

A képviselő tájékoztatása alapján azonban nem a posta fog utat építeni, hanem az a telektulajdonos, akinek a telkét majd bérlik, hogy kijussanak a Gyökér útra. A képviselő most már nyár végére mondta az út elkészültét. A lakók szerint ilyen lendülettel viszont nem bíznak abban, hogy az út elkészül-e az idén.

A városházán az iránt érdeklődtünk, hogy helytállóak-e ezek az információk? Végül is ki építi a telken az utat és mikorra lehet készen?

A városháza ezt a választ küldte szerkesztőségünknek:

“A Csaba utcai logisztikai teleppel kapcsolatban számos panasz érkezett az ott élők részéről a teherforgalom miatt. Fejér Andor alpolgármester úr és a terület önkormányzati képviselője, Molnár Iván a logisztikai telep tulajdonosával és bérlőivel is fölvette a kapcsolatot, s jelezték: sürgős megoldást vár el tőlük az önkormányzat a forgalmi problémák megoldására.

Az egyeztetéseken az a megoldási javaslat született, hogy a telepről ne a Csaba útra, hanem a Gyökér út irányába vezessék el a forgalmat. Az út és az útcsatlakozás kiépítése, mivel nem városunk az érintett terület tulajdonosa, a bérlők és a telektulajdonosok feladata, önkormányzatunk az engedélyezési eljárásokban segíti a beruházást.

Az érintett felek vállalták a forgalom átvezetését, az egyik bérlő, a Magyar Posta Zrt. tájékoztatása szerint a földmunkálatokkal el is kezdődött a kivitelezés. Pontos céldátumot nem tudunk mondani, de várhatóan az ősz folyamán már a Gyökér út felől közelítik meg a telephelyet a teherautók, amivel jelentősen enyhül a Csaba utca forgalma.”

A lakók örülnek is meg nem is. Egyrészt úgy érzik, a dátumot úgy tolják, ahogy csak tudják, másrészt a kisebb szervizúton csak a kisebb teherutók járhatnak majd, a kamionok természetesen nem, azokat nem bírná el. Vagyis a fő gond, a kamionforgalom továbbra is a megszokott útvonalon halad majd. Persze már annak is örülnek, ha a teherjárművek egy része nem terheli majd az útjukat, amin az utóbbi időben több csőtörés is volt.

Mint egyikük mondta, szerinte mennek még ők fogadóórára a polgármesterhez.

Kapcsolódó cikkek