Hozzáláttak a becses berényi épület felújításához

Megosztás

Megkezdődött a jászberényi Tiszti Klub felújításának tervezése. A kiviteli tervek és költségbecslések elkészítése nélkülözhetetlen lépés egy beruházásnál, ezért a tervezők több órás helyszíni felmérést tartottak, bejárták az épületet a pincétől a padlásig, mindent megnéztek és dokumentáltak.

A 400 millió forintos támogatás felhasználásával lehetőség nyílik a jászberényi Honvéd Jász Kaszinó épületének felújítására, akadálymentesítésére, illetve környezetének felújítására. A komplett tervezési tevékenységet az Inaani Studio Kft. végzi, amelyre bruttó 21.6 millió forintot különített el a Városgazdálkodási Bizottság. A kivitelezés várhatóan 2024-ben kezdődik, közölte Budai Lóránt polgármester.

Legutóbb 2021-ben volt az épületen állagmegóvás.

A városközpontban található Honvéd Jász-Kaszinó épületében és udvarán egykoron nagyon színes kulturális élet folyt. Sajnos az épület állapota az évek során jelentősen romlott, s elmaradtak a rendezvények is, írta akkor a jku.hu.

A Jászkerület Nonprofit Kft. által üzemeltetett, Jászberény tulajdonában álló Honvéd Jász-Kaszinó épületén a PETRÓ-ÉP 2017. Építőipari Kft. az épület külső homlokzatának részleges javítását, a beázás miatt meggyengült tetőszerkezet helyreállítását végezte el. A munkálatok nettó 1,7 millió forintba kerültek, s a Jászkerület Nonprofit Kft. saját költségvetéséből valósultak meg.

Dukai Rita, a Jászkerület Nonprofit Kft. ügyvezetője arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy remélik a közeljövőben lesz lehetőségük további javítások elvégzésére is.

Nos, most ez úgy tűnik, valóra is válhat.

Forrás: Budai Lóránt Facebook és jku.hu

Fotó: Gémesi Balázs

Kapcsolódó cikkek