Tartozás miatt rabolt el három abonyi férfi egy cibakházi férfit, meglepő vége lett

Megosztás

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberrablás bűntette és rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal a három, abonyi lakhelyű férfivel szemben, akik egy 15 ezer forintos tartozás miatt raboltak egy cibakházi férfit.

A vádirat szerint a férfiak egyike 2022. január 10-én összetalálkozott Martfűn egy férfi ismerősével, akit megkért, hogy egy korábbi – 15.000 forintos – tartozását rendezze felé, melyre a férfi ígéretet is tett, de valójában azt nem akarta megfizetni.

2022. január 27-én, az esti órákban, a korábban a tartozás megfizetését követelő férfi két társával együtt valótlan indokkal Cibakházára, egy buszmegállóba csalta a sértett férfit, ahol őt az egyikük a mellkasánál fogva nekitolta az utasváró fülke belső falának és társával ismét a pénz visszafizetését követelte tőle. Ezután a két férfi megragadta, a személygépkocsihoz vitte, amivel érkeztek, majd belökte őt a személygépkocsi hátsó ülésére, ahol már mindhárman közre fogták a betuszkolt férfit, és azzal fenyegették meg, hogy egyikük megveri, és ha visszaütne, a többiek is bekapcsolódnak a bántalmazásba. Ezután a gépkocsival elindultak, és egy elhagyatott helyen leparkoltak.

Itt újra veréssel és megerőszakolással fenyegették meg az elrabolt férfit, akinek esélye sem volt a menekülésre, és az elkövetők azt is egyértelművé tették, hogy csak akkor engedik szabadon, ha a követelt pénzt megfizeti. Erre a férfi felajánlotta, hogy a bankszámlájáról vegyenek fel pénzt. Ekkor a három férfi egy bankautomatához vitte őt.

Az automatánál az elrabolt férfi szándékosan helytelen PIN kódot adott meg, és azt állította, hogy aktiválnia kell a bankkártyáját. Miközben az egyik férfi a ruháját fogta, kitépte magát a férfi kezéből és elszaladt, mire a férfiak üldözni kezdték, azonban nem érték utol. A személygépkocsiban maradt az elrabolt férfi hátizsákja, pénztárcája és mobiltelefonja, ezeket az egyik elkövető útközben kidobott, így a telefon megrongálódott.

Az ügyészség mindhárom férfivel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztésre, közügyek gyakorlásától eltiltásra, a gépkocsit vezető férfivel szemben közúti járművezetéstől eltiltásra is tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog dönteni, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

A mellékelt képet az ügyben eljáró nyomozó hatóság készítette az elrabolt férfi eldobott hátizsákjáról és bankkártyájáról.

Kapcsolódó cikkek