Felismerték a lopott kerékpárt és a tolvajt a szolnoki járőrök

Megosztás

A szolnoki egyenruhások szokásos járőrtevékenységüket végezték 2023. június 27-én 17 órakor, amikor figyelmesek lettek egy kerékpárosra.

Szolgálatuk megkezdésekor eligazítást kaptak arról, hogy egy szolnoki ingatlanból többek között egy vázas férfikerékpárt tulajdonított el ismeretlen, akiről kamerafelvétel állt rendelkezésre. A rendőrök a ruházat alapján hasonlóságot véltek felfedezni a kamerán szereplő feltételezett elkövető és az előttük tekerő férfi között, ezért igazoltatták.

A 22 éves helyi férfi elmondta nekik, hogy lopta a biciklit, és még további bűncselekményekről is számot adott.

A rendőrök a jogsértőt előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók a rendelkezésre álló információk alapján több büntetőeljárást egyesítettek, végül a férfit négyrendbeli lopás miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított június 22–27. között egy szolnoki lakóházból fűnyírót, valamint az udvarról alumíniumlétrát tulajdonított el. Egy zárt ingatlanból kéziszerszámokat lopott, valamint egy másik ingatlanba is behatolt, de ott megzavarták, így onnan nem vitt el semmit. A férfi több százezer forint kárt okozott cselekményeivel.

A nyomozó hatóság a terhelt őrizetbe vételéről határozott, és kezdeményezték letartóztatását.

Kapcsolódó cikkek