Az ismert szolnoki vendéglátós szakember elutasítja a jelentési kötelezettséget

Megosztás

Gaál Zoltán, az ismert vendéglátóipari szakember közösségi oldalán közölte, hogy elutasítja a jelentési kötelezettséget, amit a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) július 1-től szándékozott bevezetni.

Manapság merész kiállást fogalmazott meg Gaál Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Iparkamara tagozati elnöke, Schnitta Sámuel-díjas szakember, aki a szolnoki Dreher Étterem tulajdonosa.

A szolnoki szakember, aki nem most kezdte a szakmát (1978-ban), közölte:

“Elutasítjuk az NTAK-rendszert! Mint ahogy más fórumokon is jeleztem, számomra elfogadhatatlan a jelentési kötelezettség. Négy pénztárgéppel rendelkezem, azokról gyűjtsenek vállalkozásomról adatot az NTAK-ban.”

Majd hozzátette:

“NEM kapnak.”

Azt is kitette közösségi oldalára, hogy:

“Egyébként vendégeimet tájékoztatom az alábbiak szerint (csatolt fájl), olvassátok, terjesszétek ha megfelelőnek látjátok.

Bármilyen szervezésben / szerveződésben, ha tudok, segédkezem. Megyek, kiállok, és vállalom a véleményem.”

A szakember közzétette azt a tájékoztatást is, ami a vendégeknek szól. Ebben kifejti, nem ők, nem Soros és nem Brüsszel találta ki az új rendszert, hanem bölcs döntéshozóink. Ők szeretnék tudni, ki mit, hol, mennyiért mennyit evett. Úgy vélte, a kormány feltételezése szerint minden vendéglátós lop, csal, hazudik, ezért találták ki ezt. Ha valaki az újdonság miatt körülményesebben kapja meg az ételt, ne őket szidja, jelezzék a turisztikai ügynokségnek.

Mint ismert, július 1-jétől a büféknek, éttermeknek, cukrászdáknak, kávézóknak, italboltoknak, bároknak, szórakozóhelyeknek, gyorséttermeknek valós időben kell adatokat szolgáltatniuk arról, miből mennyit adtak el. Az adatok a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központhoz kerülnek (NTAK), de látni fogja azokat az adóhatóság és a statisztikai hivatal is.

Az intézkedés általános elképedést és elégedetlenséget váltott ki a szakmabeliek körében.

A felhívás második része

Kapcsolódó cikkek