Gázolajra és kipufogórendszerekre specializálódott a szolnoki tolvaj

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat egy szolnoki lakhelyű férfivel szemben, aki egy szolnoki telephelyről rendszeresen lopott gázolajat, illetve utcán parkoló gépkocsik kipufogóit szerelte le és lopta el.

A vádirat szerint a férfi 2022 júniusában két hét alatt tíz alkalommal is bement – a kerítést átmászva – egy fuvarozó cég szolnoki telephelyére, és az ott parkoló, a gazdasági társaság tulajdonát képező három tehergépkocsiból összesen 588 liter gázolajat lopott el, 494 ezer forint értékben.

A férfi legutoljára 2022. június 19-én jutott be a telephelyre, amikor az egyik tehergépkocsiból a vezeték elszakításával kivett 2 darab, 225 Ah teljesítményű, 152 ezer forint értékű akkumulátort, majd a gépkocsi tanksapkáját is lefeszítette annak érdekében, hogy a tehergépkocsiból üzemanyagot lopjon, azonban cselekményében megzavarták, így a helyszínről elmenekült anélkül, hogy onnan bármit sikerült volna elvinnie.

A férfi 2022 júniusában Szolnokon egy helyi lovardánál leszerelte és ellopta a lovarda 80 Ah teljesítményű, 22 ezer forint értékű villanypásztort működtető akkumulátorát, valamint szintén Szolnokon, egy utcán parkoló kistehergépkocsiról levágta a gépkocsi 252 ezer forint értékű kipufogó rendszerét, és azt magával vitte. A gépkocsi ajtókilincsét is letörte, hogy az utastérből is értékeket vegyen magához, de a gépkocsi ajtaját kinyitni nem tudta.

2022 júliusában Szolnokon két alkalommal is utcán parkoló személygépkocsik kipufogó rendszerét próbálta meg leszerelni és ellopni, egy esetben sikerrel is járt, a másik esetben azonban tetten érték, így a helyszínről elmenekült.

A járási ügyészség a többszörösen büntetett, visszaeső férfivel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztésre, közügyek gyakorlásától eltiltásra, és az okozott kár megtérítésére tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

Az eset kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábban ezeket a tájékoztatásokat adta.

Kapcsolódó cikkek