Megszólalt a tűzoltó, aki az elsők közt ért a lezuhant szolnoki helikopter roncsaihoz – megtalálhatták a harmadik áldozatot is

Megosztás

A helikopterroncs egy sziklán hever, a megközelítése is nagyon veszélyes. Információink szerint két fiatal tiszt volt a piltóta, és egy idősebb katonatársuk is a személyzet tagja volt.

Talán soha nem felejti el a lezuhant magyar katonai helikopter roncsainak látványát az a horvát tűzoltó, aki az elsők közt ért oda az Airbus H145 maradványaihoz, amelyik szerdán zuhant le gyakorlat közben.

Mint megírtuk, a magyar katonai gépen hárman utaztak, két pilóta holttestét megtalálták, harmadik társukat azonban még mindig keresik.

Darko Dukić szerint minden jel arra mutat, hogy ő nem kerül elő már élve. A tűzoltóparancsnok, aki az első közt ért oda a mentőcsapatokkal, azt mondta, rettenetes volt látni a kiégett, füstölgő gép maradványait, írta a Blikk.hu.

– Szörnyű látvány fogadott – mondta Dukić a dnevnik.hr című horvát lapnak. – Megtaláltuk a helikopter két pilótájának holttestét, harmadik társukról azt gondoljuk, hogy még mindig a roncsok közt lehet.

A mentőcsapatok 11.55-kor kapták a riasztást, nemcsak a tűzoltók, de a hegyimentők is a helyszínre siettek. A roncsokat nagyon nehezen tudták megközelíteni, ugyanis egy szakadék oldalában, egy sziklán hevernek. A tűzoltók és a hegyimentők átkutatták az egész környéket, de a harmadik magyar katonát nem találták meg, ezért feltételezik, hogy még mindig a kiégett helikopterben van.

Közben az N1 tévé csütörtök délelőtt azt írta, hogy a horvát hegyimentő szolgálatnak sikerült hozzáférnie a nehezen megközelíthető – sziklán lévő – roncsokhoz, ami alatt megtalálták a harmadik katona holttestét is. Értesüléseik szerint csütörtökön ki is emelik a magyar helikopter maradványait, hogy ellenőrizzék, valóban ott van-e a holttest. Hivatalosan egyik információt sem erősítették meg.

Forrás: Blikk.hu és 444.hu

Fotó: LHSN.hu/Balogh Ákos

Kapcsolódó cikkek