Bréking! Lezuhant egy magyar katonai helikopter Horvátországban, hárman voltak a gépen, szolnoki katonák lehettek

Megosztás

Szolgálatteljesítés közben lezuhant egy magyar katonai helikopter Horvátországban – közölte a Honvédelmi Minisztérium szerdán az MTI-vel.

A Magyar Légierő kettő Airbus H145-ös helikoptere légi kiképzési feladatot teljesített a horvát légtérben, amikor az egyik helikopter – három emberrel a fedélzetén – egyelőre tisztázatlan körülmények között, Horvátország középső részén lezuhant – írták.

A mentőcsapatok megtalálták a helikopter roncsait, átkutatásuk során egyelőre két katona holttestét találták meg, harmadik társukat még keresik. Közölték azt is, hogy a tárca azonnal megkezdte a családok kiértesítését, a fejleményekről a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség folyamatosan tájékoztat.

Mint ismert, ezek a gépek a szolnoki helikopterbázison állomásoznak, így minden bizonnyal szolnoki katonák és családok érintettek a balesetben.

A horvát Honvédelmi Minisztérium közölte, hogy a horvát légierő két gépe is részt vesz a lezuhant helikopter keresésében, és azt is megerősítették, hogy nem a horvát fegyveres erők gépe szenvedett balesetet.

A baleset a Čikola kanyonban történt, Šibeniktől nem messze. A hatóságok lezárták a területet.

Itt történt a tragédia Fotó: Radio Drnis

Forrás: MTI és Telex.hu

Képünk illusztráció.

Kapcsolódó cikkek