A Magyar falu program csúcsa: az urnafal

Megosztás

A Magyar falu programmal veri a mellét a kormány, miközben Hadházy Ákos ellenzéki képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy nincs posta, nincs orvos, nincs munkahely… De van urnafal!

A Magyar falu program az első olyan vidékfejlesztési program, amelyet maguk a falvak, azok lakói és vezetői írnak – hangoztatta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Vas vármegyei Horvátzsidányban.

Gyopáros Alpár, aki a több mint 800 lakosú községben a program keretében megvalósult fejlesztéseket – felújított utcát, közösségi teret és a közterület fenntartásához szükséges eszközöket – adott át, hozzáfűzte: a kistelepülések azért tudják hatékonyan felhasználni a fejlesztési forrásokat, mert megmondhatják, milyen célterületekre szeretnének támogatást kapni, sőt abba is beleszólhatnak, hogy milyen eljárásrend mellett tudnak ezekhez hozzájutni.

A kormánybiztos köszöntőjében úgy fogalmazott: a Magyar falu program legfontosabb célja az volt, hogy a falvak lélekszáma újra növekedésnek induljon, az elmúlt három évben pedig a hazai kistelepülések több mint felében megtörtént a várt “trendforduló”: egyre több a beköltöző fiatal család, és több gyermek születik, írta az MTI.

Ezzel szemben fogalmazta meg véleményét Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő ezt írta:

“Fideszes Magyar falu program: nincs orvos, nincs posta, nincs munkahely, az utak tönkrementek, de lesz mindenhol szép új URNAFAL.”

Így folytatta:

“Jófidesz ahelyett, hogy az önkormányzatoknál hagyna pénzt és hagyná, hogy használják, a “Magyar falu programban” ír ki pályázatokat és akik jól szavaznak, kaphatnak falubuszt (autót a polginak), köztéri kondiparkot, vagy éppen most urnafalat.
Ezekre a fantasztikus fejlesztésekre most 2 milliárdot ad a király az alattvalóknak, maximum 5 millióra lehet pályázni, furcsamód pont annyiba is kerülnek rendszerint az alkotások…”

Fotó: Hadházy Ákos Facebook

Kapcsolódó cikkek