Boldog születésnapot, Szolnok!

Megosztás

Húsz helyszín, hatvan program. Igazán eseménydús hétvégére készülhetnek a szolnokiak, hiszen a Szolnok napi rendezvények talán még sosem voltak ennyire színesek. A részletekről Szalay Ferenc polgármester, Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Művelődési Központ igazgatója és Kondor Balázs, a Szolnoki Vasúti Almárium megálmodója beszélt szerdán sajtótájékoztatóján.

A programok már vasárnap elkezdődtek, de még mindig nem késő csatlakozni. A mai napon, azaz szeptember elsején városszerte koszorúzásokkal emlékezünk a Pest-Szolnok vasútvonal évfordulóját, majd az ünnepségsorozat délután a Hild téren az Önkéntes Területvédelmi Tartalékos Katonák nyilvános katonai eskütételével folytatódik. Péntek este pedig megrendezik a Szolnok Napja Díjátadó Ünnepséget, ahol a megyeszékhely legrangosabb elismeréseit vehetik át Szolnok szülöttei.

Pénteken, az először 1996-ban megrendezett XXV. Szolnoki Regionális Katonazenekari Fesztiválra látogathatnak el az érdeklődők, majd este kiállításmegnyitó és végül mécsesúsztatás zárja a napot.

Szombaton a XV. Alföldi Mézesnap és Méhésztalálkozó mellett számos színes programra készülhetünk, melynek helyszínei a Hild tér, a Kossuth tér, az Agóra és a RepTár.

Részletes program ITT.

Kapcsolódó cikkek