Új sportcsarnokot avattak Szolnokon – TAO pénzekből

Megosztás

Rendhagyó tanévnyitó ünnepség volt szerdán a Szolnoki Szakképzési Centrum Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Szakközépiskola és Szakgimnáziumában, ahol hosszú idő után átadták az intézmény sportcsarnokát.

Végre méltó körülmények között sportolhatnak a diákok, mindez remekül illeszkedik a város intézményfelújítási programjába is. Köszönet érte sok mindenkinek, de különösen a Szolnoki Sportcentrum – Sportiskolának, a kormányzatnak, valamint azon cégeknek, akiknek a TAO-ja mindezt lehetővé tette.

-mondta Szalay Ferenc polgármester.

A sportcsarnok átadója kapcsán Rózsa József, a beruházó Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kijelentette, nagyszerű, kívül belül nagyon szép tornatermet tudtak átadni. A sportcsarnok nettó hasznos alapterülete kilencszázharminc négyzetméter, az épület belmagassága kis híján tíz méter, a földszinten szertár, akadálymentesített mosdó, elsősegélynyújtó szoba is található, az emeleten tanári szoba, női-férfi öltöző és a zuhanyozó. 

A fejlesztés bruttó nyolcszáznegyvenmillió forintból valósult meg, a teljes bekerülési összeg hetven százalékára kötött a Sportcentrum tao-s támogatási szerződést cégekkel, gazdasági társaságokkal. A harminc százalékot pedig adott a Pénzügyminisztérium, az Emmi és a szolnoki önkormányzata biztosította.

Kapcsolódó cikkek