Pusztul sok fa Szolnokon is, de látszólag nem törődik vele senki

Megosztás

Időszerűvé vált a platán – és vadgesztenyefák permetezése – Miskolcon. És valóban, permetezik is ezeket. Ellenben: látta már valaki Szolnokon, hogy valaha is permetezték volna ezeket a fákat? Pedig van belőlük bőven.

Idén is megkezdődött Miskolc közigazgatási területén lévő díszfák permetezése. A növényvédelmi beavatkozás időpontját szakemberek állapítják meg kihelyezett rovarcsapdák segítségével. Amennyiben a bennük mért minta emelkedésnek indul, szükségessé válik a permetezés elrendelése.

A csapadékos időjárás miatt szombatra virradóra kezdték el a szakemberek a munkát és folytatják egészen május 28-ig. A permetezés kizárólag közterületen engedélyezett készítményekkel történik, amelyek nemcsak a rovarok elleni növényvédőszert tartalmazzák, de védenek a gombabetegségek ellen is és erősítő vitaminokban gazdagok.

A miskolci Városgazda felhívta a figyelmet, hogy a magán, bérelt vagy intézmények területén lévő díszfák permetezésének megrendelése is kiemelten fontos.

Szolnokon ezzel szemben még eddig nemigen lehetett látni ilyen permetezéseket. Ezek szerint itt egészségesek ezek a fák.

Amúgy azt venni észre, hogy Szolnokon nagyon szívén viseli az önkormányzat a fák sorsának alakulását. Itt nincs kiszáradt vagy beteg fa, vagy ha van is, gyorsan intézkednek.

Vagy mégsem?

Pedig a városüzemeltetés egy illetékese akár körbe is járhatna a városban, szemrevételezve a problémákat. Ahogy állítólag a kátyúkra is van ilyen “megfigyelő”.

Mi körbenéztünk helyette pár helyen a városban, ahol amúgy a fűnyírással is problémák vannak.

A volt Mol-székház előtt egy kiszáradt fa, talán megérett a vágásra
Úgy tűnik, erre a platánra is keresztet lehet vetni. Erről a fáról korábban már írunk.
Ez a fa a Baross utcában már rég kinőtte az őt körülvevő rácsot,…
…ez pedig a Szentháromság téren feszegeti “korlátait”. Úgy tűnik, évek óta senkinek sem tűnt ez eddig fel, nem úgy Fodor Ferencnek, aki ezt szóvá is tette közösségi oldalán

Nyitókép: Mindjárt a kormányhivatal épülete előtt ez a két fa nem nyújt szívderítő látványt

Kapcsolódó cikkek