Szolnok, a méhlegelők fővárosa

Megosztás

Kiváló méhlegelők sokasága kínál remek élőhelyet bogaraknak, rovaroknak Szolnokon. Méhlegelők borítanak számtalan területet, ami akár arra is utalhat, hogy a városháza a szívén viseli a bogarak és rovarok sorsát. Vagy csak egész egyszerűen arról van szó, hogy nincs pénz rendszeres fűnyírásra?

Talán emlékeznek még, ahogyan a jobboldali keresztény média tele szájjal kacagott azon, hogy az általa gyűlölt fővárosban tavaly mennyi olyan terület volt, ahol magasra nőtt a növényzet. Erre később azt mondták, méhlegelő. Ez még nagyobb derültséget okozott.

Nos, Szolnokon is ilyen vidáman kacaghatunk a fejleményeken, azaz a nemfejleményeken, hiszen nagyon sok területen nincs levágva a fű. Hatalmas méhlegelők borítják a város számos helyét. Akár a méhlegelők fővárosának is kinevezhetnénk Szolnokot, úgyis van már annyi dicső címe, ez még bőven elfér melléjük.

Pedig jaj, de tudta mondani a jobboldali keresztény városvezetés azt korábbban, hogy nem látja el jól feladatát a városüzemeltetésért felelős alpolgármester. Erre hivatkozva, Bóka Éva képviselő felvetésére, Miskolczi Lászlót távolétében rövid úton menesztették is helyéről egy közgyűlésen.

Most ismét feltehető a kérdés, hogy hogyan is látja el a feladatát Fejér Andor alpolgármester, aki Miskolczi feladatát is átvette. Az nem lehet kifogás egy olyan erős gazdasággal rendelkező városban, hogy nincs rá erőforrás vagy pénz, vagy az, hogy hát sok eső esett és nagy a terület. Mert ez nem érdekli az embereket. Jó kifogás sose árt, legyinthetnek.

A napokban készült mellékelt felvéteken jól látható néhány szolnoki méhlegelő. Felvetődik a kérdés, hogy milyen lelkiismeretesen végzi munkáját jó pénzért a felelős alpolgármester?

A nemrég átadott Sebestény körút mellett ez a kép fogadja a direkt kerékpározni Szolnokra érkezett turistát. A méhlegelő egyes növényei több mint egy méteresek
A NAV mellett ez a kiváló méhlegelő látható Fotó: Mi folyik Szolnokon?/László Monori Facebook
És egy kép a Tószegi útról. Úgy tűnik, a kerékpárutak mentén külön gondoskodnak kellő mértékű méhlegelőkről… Fotó: BlogSzolnok Facebook

Nyitókép: A Sebestény körút mellett hatalmas méretű méhlegelők nyújtanak látványosságot az ide érkező turisták özönének

Kapcsolódó cikkek