Az autó nem a hirdetésnek megfelelő műszaki állapotban volt, kalapáccsal verte szét

Megosztás

A vásárlónak megtetszett a gépkocsi, ezért foglalót is fizetett rá, miután kipróbálta. Ám a tüzetesebb vizsgálat kiderítette, hogy az autó műszaki állapota sokkal rosszabb annál, mint amit állított neki az eladó, így visszakövetelte volna a pénzt. Nem kapta, így egy kalapáccsal a gépkocsin vett elégtételt.

Rongálás bűntette miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki kalapáccsal verte szét a megvásárolni kívánt autót, miután kiderült, hogy annak nem megfelelő a műszaki állapota.

Közleményük szerint a sértett 2023 januárjában hirdette meg eladó gépkocsiját, erre jelentkezett a vádlott, aki, miután megtekintette és kipróbálta az autót, 700 eurós foglalót tett le az autóra. A kocsit néhány nappal később átvizsgálásra vitte egy szakszervizbe, ahol kiderült, hogy az autónak számos problémája van, rossz a műszaki állapota.

A vádlott ezért el akart állni a vásárlástól, és visszakövetelte a foglalót, amit azonban a sértett nem akart neki visszaadni. Vitatkozni kezdtek, mígnem a vádlott saját gépkocsijából egy kalapácsot elővéve szétverte a kocsit.

A rendőrség szerint a járműben 900 ezer forint kár keletkezett, mely alapján a vádlottra akár három évig terjedő szabadságvesztést is kiróhatnak rá rongálás miatt.

Kapcsolódó cikkek