Annyira csodálták hívei, hogy halála ellenére is megválasztották a jelöltet

Megosztás

Így az a furcsaság állt elő, hogy bár két héttel a voksolás előtt elhunyt, mégis megválasztott képviselővé vált a népszerű fiatal hölgy Indiában.

Halála után két héttel nyerte meg az önkormányzati választást a 30 éves Asija Bi az indiai Uttar Prades államban. Férje ugyan értesítette a halálesetről a helyi választási irodát, de a választókerületi elnök közölte, nem indult hivatalos eljárás a nő jelöltségének visszavonására, ugyanis egy sikeresen elindított jelölési eljárásnak sem a megszakítására, sem a leállítására nincs lehetőség.

Asija Bi népszerűsége pedig olyan nagy volt a választókerületében, hogy hívei nagy számban úgy döntöttek: halála ellenére is rá fognak szavazni az iránta érzett tiszteletük és csodálatuk kifejezéseként.

A Times of India kérdésére egy helyi lakos azt mondta: a fiatal nőnek sok olyan támogatója volt, akik még a halála után sem kívánták megszegni ígéretüket, hogy rá fognak szavazni. Ezért nem okozott meglepetést nekik, hogy Asija Bi a szavazatok 44 százalékával megnyerte a választást. (via MTI)

Kapcsolódó cikkek