Számos folyón árhullám vonul végig a napokban a rengeteg eső miatt

Megosztás

Bár a keleti országrészben kevesebb esett, itt is bőven volt és lesz égi áldás. A jelenlegi előrejelzések szerint a Tarnán és a Sajón kell a leginkább odafigyelni a komoly esőzések miatt kialakult árhullámra, ami aztán a Tiszán vonul le.

Az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt több folyónkon is árhullámok indultak el. Mivel a következő napokban is számítani kell újabb kiadós esőzésekre, így ezek az árhullámok még nagyobbak lehetnek.

A legjelentősebb árhullám a Rábán várható, ott a III. fokú árvízvédelmi készültségi szintet is meghaladhatja a folyó vízállása Körmendnél a hét közepén – a Hydroinfo.hu tájékoztatása szerint. Ugyanakkor a Dráván és a Murán is megközelítheti a vízállás a III. fokú készültségi szintet. A Dunán is árhullám alakult ki, mely Nagybajcsnál elérheti a II. fokú árvízvédelmi készültségi szintet.

Nemcsak a Dunántúl folyói áradnak, hanem az Északi-középhegység vízfolyásain is árhullámok indultak el. A Tarnán meghaladhatja, a Sajón pedig megközelítheti a II. fokú árvízvédelmi készültségi szintet a vízállás. Az Ipolyon, a Zagyván, a Bódván és a Hernádon is árhullám vonul végig a hét folyamán. (via Időkép.hu)

Kapcsolódó cikkek