Taxinak gondolta a rendőrautót, magára hívta a zsarukat

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség hatóság félrevezetésének vétsége miatt emelt vádat azzal a 26 éves tiszaföldvári férfivel szemben, aki rendőrautóval akarta hazavitetni magát a szombat esti buliból, miután a barátai otthagyták.

A vádirat szerint a férfi 2022. augusztus 27-én, éjjel 11 óra körül, ittas állapotban, Kengyelről SIM-kártya nélküli telefonról a 112-es segélyhívón keresztül valótlan bejelentést tett Szolnokra, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére.

A férfi a segélyhívó vonalon azt állította, hogy Kengyelen, egy helyi kocsmában 10 ember – akik be voltak rúgva – „kijöttek rá” és összeverekedtek.

A férfi bejelentésére a helyszínre egy rendőrjárőr érkezett, akinek már elmondta, hogy a barátai, akikkel együtt érkezett Tiszaföldvárról szórakozni, otthagyták Kengyelen, s mivel haza szeretett volna jutni, ezért hívta a 112-es segélyhívót. Őt valójában senki nem bántalmazta.

A férfi valótlan bejelentése alapján így sem büntetőeljárás, sem egyéb hatósági eljárás nem indult.

Az ügyészség a vádiratában a cselekményt beismerő, büntetlen férfivel szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság – várhatóan tárgyalás mellőzésével – fog dönteni, közölte dr. Ocsovai Ágnes, főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

Kapcsolódó cikkek