A gondnok nem tart tőle, hogy ellopják a termésüket

Megosztás

Már növények is kerültek azokba a magaságyásokba, amiket a szolnoki Várkonyi téri közösségi kertbe telepítettek.

A közösségi kert új fogalom Szolnokon, a Várkonyi téri már a második, ahol közös kertgazdálkodásra adnak lehetősééget a lakosoknak, szervezeteknek.

A Tallinn városrészben a volt Tallinn iskola udvarán létrehozott közösségikert-hálózat nemrégiben a Várkonyi térivel bővült, ahol szintén kilenc magaságyást helyeztek ki. Ezekre pályázni lehetett, de a növényeket már maguk a kertészkedők vásárolták meg. Viszont a szerszámokat – a magaságyásokon túl – a város biztosítja a munkákhoz.

Mint azt Cserne Flóra gondnoktól megtudtuk, rajta kívül még egy környékbeli lakos nyert a pályázaton, rajtuk kívül a Fiumei iskola és a vakok és gyengénlátók szervezete kapott lehetőséget a gazdálkodásra. Ő kifejezetten örül a kertészkedési lehetőségnek, uborkát, paradicsomot, paprikát ültetett.

A közelben lakó Flóra azt is elmondta, hogy állítólag az öntözés megkönnyítésére kutat  fúrnak a kertnek helyet adó egykori játszótéren.

Flóra azon kérdésünkre, miszerint nem tart-e tőle, hogy munkájuknak gyümölcsét mások, idegenek aratják le, azt mondta, nem, mert bízik benne, hogy nem vetemedik senki sem arra, hogy lelopja a termést. Ráadásul elvileg kamera is figyeli a területet, illetve zárt, kerítéssel körbe vett területen helyezték el a magaságyásokat.

Kapcsolódó cikkek