Ittasan vezetett a szolnoki nő, ház falának ütközött

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség egy 34 éves szolnoki nő ellen alkohol befolyásoltsága alatti járművezetés vétsége miatt, elkövetőtársával – egy 32 éves kengyeli férfival szemben – pedig járművezetés tiltott átengedése miatt emelt vádat.

A megyei főügyészség közleményéből kiderült, a vádirat szerint a vádlottak július 11-én éjszaka együtt italoztak a nő szolnoki lakásán. Majd másnap kora hajnalban beszálltak a férfi tulajdonát képező, az ingatlan előtt parkoló személyautóba. Az anyósülésben helyet foglaló férfi megengedte, hogy járművét a nő vezesse, holott tudta, hogy ittas.

Kevéssel az elindulást követően a nő forgalmi ok nélkül, ittassága folytán elveszítette uralmát az autó felett, és az Ifjúság úton áttért a szemközti forgalmi sávba, majd letért az úttestről,

áthajtott a járdát szegélyező bokrokon, és az egyik lakóház falának ütközött.

A baleset következtében mindkét vádlott 8 napon belül gyógyuló, zúzódásokkal, horzsolásokkal járó könnyű sérüléseket szenvedett. A járási ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság mindkét vádlottat sújtsa pénzbüntetéssel és tiltsa el őket határozott időre a közúti járművezetéstől.

Az ügyben – előreláthatóan tárgyalás mellőzésével – a Szolnoki Járásbíróság dönt majd.

Kapcsolódó cikkek