Nem zaklatja tovább a leolvasással a fogyasztókat az MVM

Megosztás

A szolnoki távhőtermelést és szolgáltatást ellátó MVM OTSZ Zrt. megkezdi a modern fűtési költségosztók és használati melegvízmérők cseréjét a megyeszékhelyen.

Az új elektronikus eszközök megteremtik a lehetőségét a rádiós rendszerű jeltovábbításnak, azaz az időszakos fogyasztás leolvasásához nem kell az ügyfeleket zaklatni. Az adatok gyűjtése és továbbítása automatikusan fog megvalósulni, majd azok tárolása, rendszerezése és feldolgozása egy – a készülékekkel egyidejűleg kialakított – okos mérési rendszerben történik. A mérőcsereprogram igen fontos mérföldkő és előrelépés a modern távhőellátás megteremtése érdekében. A beruházás egyidejűleg mind a fogyasztók, mind a szolgáltató számára az energiával való további takarékoskodás területén új lehetőségeket is teremt.

A következő fűtési szezon kezdetéig közel 27 ezer költségosztó és mintegy 6 500 használati melegvízmérő (HMV) cseréjét fogják elvégezni a szakemberek.

A költségosztók cseréjébe bevont ügyfelek száma: 7 590

A HMV-cserébe bevont ügyfelek száma: 4 441

A mérőcserében érintett lakosok és egyéb partnerek kiértesítése hamarosan megkezdődik és folyamatos lesz, de az érdeklődők tájékozódhatnak az MVM OTSZ Zrt. honlapján is (www.mvmtavho.hu).

Mint ismert, a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal 2021-ben egy rendkívüli helyzetben az MVM OTSZ Zrt.-t jelölte ki a szolnoki távhőszolgáltatás átvételére. A szolgáltató szándéka az ellátásbiztonság növelése és további korszerűsítési célú fejlesztések megvalósítása.

Forrás: info.szolnok.hu

Kapcsolódó cikkek