Tízéves per folytatódik Szolnokon, a vádlottak tesznek az egészre

Megosztás

A Karcagi Járási Ügyészség jelentős kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat csaknem száz vádlottal szemben, akiket azzal vádolnak, hogy csoportonként szerveződve 2012. áprilisa és 2014. júliusa között Németországban, Ausztriában, Szlovéniában, Csehországban, Svédországban, Svájcban és Olaszországban különböző autókölcsönző társaságok képviselőit megtévesztve prémium kategóriás autókat béreltek ki, majd azokat Magyarországra szállították és értékesítették.

A vádirat szerint az egyes vádlottak több csoport tevékenységében is részt vettek, anyagi elszámolás mellett segítették egymás tevékenységét tolmács, kísérő biztosításával és a gépjárművek értékesítésében történő közreműködéssel. Körültekintően megszervezett cselekményeiket a munkamegosztás jellemezte.

Az ügyben a Karcagi Járásbíróság jár el, de azt a Szolnoki Törvényszék fenti ügyre kirendelt törvényszéki bírája a Szolnoki Törvényszék épületében tárgyalja.

Az ügy tárgyalása március 23-án perbeszédekkel folytatódik, ami figyelemmel a vádlottak magas számára, előreláthatóan hetekig eltart majd. A bíróság ezek megtartása, illetőleg meghallgatás érdekében április 6., 13. és 20., majd május 11., 22. és 25. napjára összesen újabb 6 tárgyalási napot tűzött ki. Ezek kezdete kivétel nélkül 9 óra, helyszíne a Szolnoki Törvényszék I. emelet 53. számú dísztárgyalóterme lesz.

Érdekesség, hogy a bíróság az ügy valamennyi vádlottja számára engedélyezte, hogy távol maradjon a tárgyalástól, így ezeken a napokon a bírón és jegyzőkönyvvezetőjén, valamint az ügyészen kívül csak a védők lesznek jelen a tárgyalóteremben, közölte a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Képünk illusztráció.

Kapcsolódó cikkek