Egy hónapja kritikus szakvéleményt írt a debreceni akkugyárról, Pintér már ki is rúgta

Megosztás

A területileg illetékes vízügyi hatóság olyan szakvéleményt adott a Debrecenbe tervezett kínai CATL-beruházásról, amely nem illett bele a kormányzati propagandába. Pintér Sándor menesztette a hatóság vezetőjét. Természetesen nem tudni, van-e összefüggés…

Orbán Viktor megmondta, hogy soha nem vetemednének arra, hogy elhallgattatják azokat, akik nem értenek egyet velük, azaz a Fidesszel. De Kincses Dániel sem biztos, hogy ezt már így gondolja.

A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (TIVIZIG) februárban készült el a CATL leendő debreceni akkumulátorgyárának környezethasználati engedélyeztetési eljárásához szükséges hatósági szakvéleménnyel, amelyet el is küldött a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalnak.

A lap szerint a hétoldalas dokumentumban azt írták, hogy a létesítmény vízgazdálkodási szempontból több helyen áttervezésre szorul. A dokumentum legsúlyosabb megállapítása az volt, hogy Debrecennek az újonnan megjelenő ipari vízigények miatt koncepcionálisan kell átalakítania a teljes városi ivóvíz-, szennyvíz- és csapadékhálózatot, mert az eddigi rendszer néhány év múlva már nem fogja bírni a terhelést.

Szerdán a hvg.hu-hoz is eljutottak olyan információk, miszerint a TIVIZIG első emberét Pintér Sándor menesztette, ám a Belügyminisztérium a feltett kérdésünkre nem válaszolt, a vízügyi hatóságnál pedig arra hivatkoztak, hogy Kincses házon kívül van.

A 24.hu-nak ugyanakkor Kincses Dániel megerősítette a TIVIZIG-ben tényként kezelt információt. Azt mondta, váratlanul érte a felmentés híre, ám mivel hivatalosan, azaz írásban még nem kapott értesítést a döntésről, ezzel kapcsolatban nem nyilatkozhat.

Kapcsolódó cikkek